Gotowanie z marihuaną: "Cannabis Granola"

Składniki:

  • 1/4 filiżanki Mighty Fast Coconut Oil
  • 1/4 filiżanki Potężnego Szybkiego Miodu
  • 2 łyżki nasion konopi
  • 1 filiżanka Owsa
  • 1/2 filiżanki rozdrobnionego orzecha kokosowego
  • 1/2 filiżanki solonych nasion słonecznika
  • 1/2 filiżanki suszonego skrystalizowanego imbiru, posiekanego na kawałki wielkości kęsa
  • Skórka z 1 organicznej cytryny
  • 2 łyżki stołowe świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki różowej himalajskiej soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki kardamonu

Przygotowanie:

Po infuzji oleju kokosowego i miodu w The Mighty Fast Herbal Infuser, odstaw powyższe ilości do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni Fahrenheita. Wymieszaj wszystkie suche składniki razem w dużej misce. Wmieszaj mokre składniki. Wymieszaj dobrze, aby cała granola była mokra. Wsyp granolę do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 8×8 cali. Piec przez 15-20 minut, aż stanie się złotobrązowa. Ostudzić na drucianym stojaku.

Ciesz się granolą samą lub jako polewą do lodów lub jogurtu.

Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.

Autor

Michał Biel

Redakcja lenikonopie.pl